Canceling door de
Rijksuniversiteit Groningen; het onderwijsniveau dat leidde tot ontslag (video)

Read more

Canceling is het uitsluiten van personen vanwege hun denkbeelden. De Rijksuniversiteit Groningen is heel duidelijk dat dr. Andringa vanwege zijn denkbeelden ontslag kreeg. Het vreemde was dat de denkbeelden waar het om ging nimmer gespecificeerd zijn. Andringa maakte een video om uit te leggen waarom dat dat logisch is en dat het meer zegt over de RUG dan over hemzelf.

Introductie Systems View on Life

Read more

Systems view of life is een vrij uitdagende eerstejaars college met een complex structuur. Hier wordt een en ander uitgelegd en wordt een grote hoeveelheid aan informatie erover beschikbaar gemaakt.

Persverklaring Kritisch denken controverse

Read more

Officiele verklaring van Tjeerd Andringa aangaande de media ophef rond Systems view on life. Hierin wordt ingegaan een een van de doelen van het vak: respectvol luisteren. Er wordt ook ingegaan op een aantal aantijgingen die gemaakt zijn in de pers. Nadere informatie na afronding van het onderzoek naar Systems View on Life.

Studenten reflecties over beoordeling en niveau

Read more

Hierbij een analyse van 12 citaten uit de theory reflections die verijzen naar het brede interdisciplinaire karakter, de geleerde “life-skills” en verbeterpunten

Studenten over beoordeling en het niveau van SVL (2021)

Read more

Hierbij citaten uit de theory reflections van 19 van de 23 studenten. Het betreft alleen selecties die iets te maken hebben met beoordeling, de wijze van leren en het academische niveau.